AKTUELNO

Osnovna škola Vuk Karadžić u Kraljevu od danas poseduje kompletnu informaciono-komunikacionu infrastrukturu za uvođenje digitalnog sadržaja u nastavu, kao i sistem video nadzora u cilju povećanja bezbednosti đaka i zaštite objekta.

Zahvaljujući saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije Huawei, škola Vuk Karadžić je prva škola u pilot projektu kojim je planirano opremanje oko 1.800 osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Na svečanosti povodom početka primene projekta "Pametna učionica", ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da uskoro počinje realizacija E-prosvete, čiji je prvi korak uvođenje Elektronskog dnevnika. Ministar je pojasnio da će u početku deo projekta biti oko 200 škola iz cele Srbije.

Foto: Promo

- Kvalitet nastave će kroz digitalizaciju biti podignut na viši nivo, ali ćemo i brzo moći da otkijemo gde su slabosti u nastavi i da brzo reagujemo na njihovo otklanjanje - istakao je Šarčević.

U ime kompanije Huawei Li Mengkun izrazio je zadovoljstvo što kompanija ima priliku da sarađuje sa Ministarstvom prosvete u procesu transformacije obrazovnog sistema u Srbiji. Kroz projekat opremanja škola informaciono-komunikacionom opremom biće omogućeno povezivanje škola sa drugim naučnim i obrazovnim institucijama u zemlji i svetu, te se vrlo lako mogu organizovati predavanja na daljinu, čime se povećava kvalitet nastave, a ujedno smanjuju troškovi putovanja i organizacije nastave.

Prethodno je ministar sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem posetio Dom učenika srednjih škola Kraljevo i obišao radove na izgradnji sportske hale u okviru Doma.

Foto: Promo

Sredstva za izgradnju sportske hale je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehlološkog razvoja u iznosu od 45 miliona dinara. Prva faza radova je završena u roku. U toku je druga faza, a planirano je da radovi budu završeni do početka školske 2017/18 godine.

#Kraljevo

#škola

'