AKTUELNO

Oko 1.000 domaćinstava nema struju.

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, gostujući na Tv Pink, rekao je da se situacija u Knjaževcu normalizuje i da je uveren da će danas biti rešeni svi problemi.

-Mi smo sinoć negde oko 21 sat uspeli da broj onih koji nemaju električnu energiju svedemo na 1.000 - istakao je ministar, dodajući da je problem je u najvećim selima rešen, kao i da grad Knjaževac nije bio bez struje ni u jednom trenutku

Antić je podsetio da je Knjaževac jedna od najvećih opština po površini u Srbiji, koja ima veliki broj brdskoplaninskih predela.

-Hiljadu kilometara različitih elektroenergetskih mreža na različitom naponu prolazi kroz ovu opštinu, to je jedna vrlo jedna kompleksna opština - rekao je Antić podsetivši da je i prošle godine tokom zime imala najviše problema.

On je ocenio da je veliki posao urađen juče, a da je od jutros nastavljena akcija.

-Juče smo uradili veliki posao sa 51 čovekom i 16 ekipa, a danas nastavljamo sa duplim brojemsvi problemi će danas biti rešeni. Verujem da ćemo svaki kvar otkloniti - rekao je ministar.

On je istakao da je u toj opštini palo 28 litara po metru kvadratnom koja je ledila i da to izaziva kvarove na elektro mrežama.

-Dolazi do pucanja kablova i višestrukih oštećenja. U ovakvim opštinama gde su teške prilike, gde ima netaknute prirode, dolazi često do kvarova- objasnio je ministar.

On je rekao da je priroda surova, ali i da se decenijama nije ulagalo u distributivni elektro sistem.

- Mi želimo da to podignemo na viši nivo bez sumnje i to ćemo tokom narednih godina uraditi - rekao je Antić.

U Jutarnjem programu Tv Pink ministar Antić  je istakao, da se cena  gasa ove godine neće menjati, a do maja sigurno neće doći do povećanja cene struje.

Autor: Č. Nikolić

'