AKTUELNO

Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da se albanski političari u Prištini vraćaju u prošlost i da vode potpuno promašenu politiku.

-Evropska unija je dala do sada 60 milijardi evra pomoći finansijski i na razne druge načine, a i dalje je preko 65 posto Albanaca nezaposleno, najviši stepen korupcije je u našoj južnoj pokrajini i u svetlu takvog neuspeha, nema drugih sredstava nego da se okrene sukobima sa Srbima, a to je sa svih aspekata potpuno promašena politika koju vode - istakao je Đurić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

-U svetlu takvih neuspeha političari u Prištini "nemaju drugih sredstava da očuvaju klanovsku kriminalnu kontrolu vlasti nego da se okrene sukobima sa Srbijom i srpskim življem na KiM - dodao je on.

Govoreći o pokretanju tužbe protiv Haradinaja, Đurić je rekao da je veoma zadovoljan kako radi naše tužilaštvo.

-Radili su na tome da Ramuš Haradinaj bude izveden pred lice pravde i zato su preko Interpola zahtevali njegovo hapšenje - objasnio je Đurić, dodajući da je zadovoljenje pravde nešto što je neophodno, jer je, kako je primetio, kazna za ratne zločine nešto što zadovoljava pravdu.

-Naši dokazi su izuzetno ozbiljni, kako se oni budu odnosili prema našem zahtevu tako ćemo i prema njihovim - naglasio je Đurić.

Komentarišući odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, Đurić je rekao da je bolje 1000 dana razgovarati nego jedan ratovati i da su ti razgovori glavni rezultirali time što nije bilo masovnih ubistava, progona, kao i da je puno energije uloženo da se sačuvaju mir i stabilnost u južnoj pokrajini.

-Predsednik Vlade je preko 60 puta lično predvodio delegaciju Srbije sa sigurnošću da se održi mir i stabilnost, jer sve dajemo da naš narod opstane u južnoj pokrajni, jer naši ljudi, koji su ostali dole imaju veliku korist od naše ukupne solidarnosti - naglasio je Đurić.

Što se formiranja takozvane Vojske Kosova tiče, Đurić kaže da su se i zapadne države protve i da je to rezultat onoga za šta se borila Vlada Srbije, i da je to dokaz da Srbija ima sve veći ugled u svetu.

-Mislim da naš narod zna, ko brani Kosovo, premijer Aleksandar Vučić će uvek reći u Briselu, kako se oseća naš narod na Kosovu - naglasio je Đurić, dodajući da niko od dosovskih kandidata to nebi uradio i podsetio da je Vuk Jeremić, jedean od opozicionih kandidata za predsednika bio u Ministarstvu odbrane kada je ukinut prištinski korpus, kao i da je bio šef diplomatije i vodio one koji su pregovarali kada su uspostavljeni administrativni prelazi, ukidane naše lične karte i uvođene tablice.

-Janković je 10 godina bio na funkciji zaštitnika građana , a nije objavio ni jedan jedini izveštaj našeg naroda na Kosovu jer on ne smatra da je Kosovo deo Srbije - naglasio je Đurić.

Od 2. aprila moramo brže, jače i bolje uz Vučića

-Od 2. aprila zavisiće mnoge godine, moraju građani Srbije da razluče šta je ko uradio i znaće da donesu pravu odluku. DOS je tokom svoje vladavine zatvorio na stotine fabrika, Aleksandar Vučić je otvorio 55 fabrika i za 130.000 radnih mesta je smanjena nezaposlenost, on se već mnogo sastao sa Merkelovom i sa Putinom, a oni su lagali i ove na istoku i zapadu - naglasio je Đurić, dodajući da od 2. aprila moramo brže, jače i bolje uz Vučića.

#Aleksandar Vučić

#Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju

#Izbori

#Kosovo

#Marko Đurić

#Ramuš Haradinaj

'