AKTUELNO

U okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", danas će biti izvučeno prvih 177 nagrada ukupne vrednosti 24 288 534 dinara, najavili su iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Nagrade će biti izvučene u direktnom prenosu RTS-a u 17,45 sati.

Sportisti, tekvondiskinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Igor Rakočević, vaterpolista Nikola Jakšić i glumci serije "Vojna akademija", Dragana Dabović i Nebojša Milovanović, biće prvi koji će obradovati građane u nagradnoj igri.

Nagrade će se izvlačiti iz ogromnog bazena, a sportisti će izvući srećne dobitnike stana u Beogradu u naselju Braća Jerković površine 51 kvadrat, 12 automobila, četvorodnevno putovanje u Pariz i dva putovanja u Grčku za dve osobe u trajanju od po deset dana.

Foto: Tanjug

-Drago mi je što sam pozvan da učestvujem u izvlačenju koverata i radujem se što ću nekome baš ja doneti sreću. Borba protiv sive ekonomije je važna za sve. Dobro je da je država krenula u ovu akciju, jer je to način da se ne zaboravi da se od poreza finansiraju sportski objekti, bolnice i škole. Ja se nadam da će ova akcija dodatno motivisati ljude da podrže suzbijanje sive ekonomije i posle nagradne igre - izjavio je košarkaš Rakočević.

Izvlačenje ostalih nagrada će takođe biti u studiju RTS-a i biće prenošeno putem live stream-a na sajtovima uzmiracun.rs i www.rts.rs, a nagrade će izvlačiti studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

NAVALA U POSLEDNJI ČAS Nestašica koverti za nagradnu igru

"Pošta Srbije" odštampala je i dustribuirala čak 7.840.000 besplatnih koverata za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", međutim, iako su građani preuzeli skoro sedam milliona, žale se da vlada nestašica i da u određenim poslovnicama "Pošte" već danima ne mogu da ih nađu.Prema poslednjim informacijama, građani su od 7.840.000 koverti u 1.500 poslovnica širom Srbije preuzeli njih 6.957.343 na poštanskim šalterima, a poslali 4.182.283. Budući da se koverte veoma brzo razgrabe, za sve koje žele da se informišu o njihovoj dostupnosti mogu da pozovu kontakt centar 011/3607-567, od 8 do 20 časova radnim danima i subotom, a nedeljom od 8 do 15 časova.

Ukupno je za učesnike igre obezbeđeno 50 automobila Fijat 500L u vrednosti od oko 61 miliona dinara, a nagradni fond obuhvata 742 nagrade u vrednosti od preko 135 miliona dinara. Prema recćima nadležnih, za nagradnu igru je pristiglo četiri miliona koverata.

Foto: Tanjug

Nagradna igra je deo akcionog plana borbe protiv sive ekonomije i ovo je jedna od 68 mera koje sprovodimo tokom 2017. i 2018. godine koje su proglašene za godine borbe protiv sive ekonomije. Efekte ove akcije videćemo u narednih nekoliko meseci, a indirektni efekti su podizanje svesti građana o štetnosti sive ekonomije čije suzbijanje može poboljšati standard života - objašnjavaju u Ministarstvu.

Kako navode u Ministarstvu, nagrade će se dodeljivati u naredne četiri nedelje, a glavne su: odmor na Staroj planini i Zlatiboru, 12 prenosivih racunara, 25 mobilnih telefona,12 frižidera, vaučeri za kupovinu robe i druge nagrade.

Regularnost postupka, kažu nadležni, nadžiraće petočlana Komisija u kojoj se nalaze predstavnici Ministarstva državne uprave, Ministarstva finansija i Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i usluga i kompanije Masterkard.

Prema njihovim rećima, sve srećne dobitnike Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kontaktiraće u nedelju 12. marta i obavestiti o nagradama koje su osvojili kao i o načinu preuzimanja.

#Nagradna igra

#Račun

'