AKTUELNO

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije ove godine kroz svoje učešće na 12. međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ predstaviće primenu modela dualnog obrazovanja zastupljenu u školama i na fakultetima širom Srbije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u ponedeljak 6. marta u 11.00 časova svečano će otvoriti 12.Međunarodni sajam obrazovanja ”Putokazi” u Novom Sadu ( Novosadski sajam, Hajduk Veljkova, 11,hala Master centar).

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije ove godine kroz svoje učešće na 12. međunarodnom sajmu obrazovanja "Putokazi“ predstaviće primenu modela dualnog obrazovanja zastupljenu u školama i na fakultetima širom Srbije. Na neposredan način i kroz konkretne primere biće predstavljeni različiti modeli dualnog obrazovanja, preduzetništvo u školama i učeničke kompanije.

Posetiocima Sajma, od 6. do 9. marta, škole će prikazati proverene modele razvoja učenika, koji će po završetku svog srednjoškolskog obrazovanja, gimnazijskog ili stručnog, biti spremni daznanja stečena u školi koriste u složenim uslovima života i rada.

Svoje modele razvoja kompetentnih učenika, stručnjaka i preduzetnika predstaviće gimnazije, srednje stručne škole iz oblasti trgovine, tehničkih i mašinskih nauka, medicine, ugostiteljstva i turizma. A da se priča o dualnom obrazovanju ne završava na srednjoškolskom nivou obrazovanja, svojim predstavljanjem na štandu Ministarstva prikazaće fakulteti iz Beograda, Niša i Zrenjanina. Poslednjeg dana Sajma, primenu modela dualnog obrazovanja u oblasti poljoprivrede predstaviće srednje škole iz Šapca, Valjeva, Svilajnca i Požarevca.

#Ministarstvo prosvete | nauke i tehnološkog razvoja

#Mladen Šarčević

#sajam

'