AKTUELNO

Ona je govorila o aktuelnim temama u Srbiji.

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je da Srbija ima 152 javna beležnika, ali da i u kancelarijama sede i pomoćnici, koji su takođe nadležni da overavaju potpise, tako da su neopravdane kritike budućih predsedničkih kandidata da notari ne mogu da overe sve potpise.

-Notari su potpuno spremni i svima izlaze u susret - rekla je ona gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, dodajući da joj je  poznato da je jedan od kandidata juče imao zakazan termin kod javnog beležnika od 8 do 14 sati, međutim on je odustao pod izgovorom da njegovi birači ne mogu tako rano da ustanu i da dođu da overavaju potpise.

Kuburović je objasnila da Zakon o overi potpisa rukopisa i prepisa, koji je usvojen pre skoro tri godine, predviđa da od 1. marta poslovi overe sa sudova i opštinskih uprava pređu na javne beležnike i to samo na onim mestima gde su javni beležnici izabrani.

"Očekuje nas teška predizborna kampanja"

Kuburović je rekla da ih očekuje teška predizborna kampanja, jer su se svi udružili protiv Vučića i da se nada da će građani prepoznati put Aleksandra Vučića, jer je važno da se nastave započete reforme.

Kuburović je istakla da je neophodno da Srbija obezbedi kontinuitet, kao i unutrašnjem planu, ali i kada je reč o njenom položaju u regonu s obzirom da je naša zemlja svakako stub stabilnosti.

O izručenju Haradinaja Srbiji

Foto: Printscreen

Ministarka pravde je istakla da Srbija raspolaže dokazima protiv Ramuša haradinaja od 2000 godine i na osnovu tih dokaza naša zemlja je poslala molbu za izručenje.

-Sve ćemo dostaviti do 6. aprila kada će sud u kolmaru doneti presudu, a ako bude izručen Srbiji njemu će biti suđeno pred tužilaštvom za ratne zločine - istakla je ona.

Č.N.

#Aleksandar Vučić

#Nela Kuburović

#Notar

#Ramuš Haradinaj

'