AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, poslednjeg dana osmog Međunarodnog sajma sporta, na štandu Olimpijskog komiteta Srbije u hali 1 Beogradskog sajma, dodelio je nagrade najboljim školama koje su se takmičile Treningo izazovu "Trčim za školu".

Udovičić je zajedno sa predsednikom OKS Božidarom Maljkovićem, šefom za saradnju pri Delegaciji EU Ingveom Engstromom i predsednikom Saveza za školski sport Željkom Tanaskovićem, osnovnim školama "Branislav Nušić" iz Smedereva, "Petar Petrović Njegoš" iz Zrenjanina i OŠ "Laza Kostic" iz Sombora, dodelio novačane nagrade, koje je delagacije EU u Srbiji obezbedila za te škole koje su prikupile najviše kilometara.

- Cilj sporta je da se družimo, upoznajemo, takmičimo, ali i da na kraju vidimo ko je pobedio. Čestitam svima koji su učestovali u ovom poduhvatu, a najviše pobedniku školi iz Smedereva, koja je pokazala da je sportska škola. Dragi đaci, iskreno se nadam da ćete svojim drugarima objasniti koliko je važno da se bavimo sportom i rekracijom i da će te takvu poruku preneti i na roditelje i nastavnike - poručio je Udovičić na štandu OKS.

On je istakao da je raznim programima dupliran broj učenika u sistemu školskog sporta, a na tom je čestitao i predsedniku Saveza za školski sport, OKS i delegaciji EU, istakavši da su zajedno krož veliki broj projekata i programa promovisali zdrav stil života.

Predsednik OKS Srbije Božidar Maljković povalio je saradnju Olimpijskog komiteta Srbije sa Evropskom komisijom, Ministarstvom omladine i sporta i Savezom za školski sport.

- Zajedno smo poslali snažnu poruku o značaju bavljenja sportom i uspeli smo da pokrenemo i motivišemo, pre svega, mlade da budu aktivni kao i da podignemo svest o timskom duhu i pripadanju kolektivu. O tome svedoči i podatak da je ukupno pretrčano 11.130km za dva meseca, a to je nešto više od distance od Beograda do Tokija, gde će se iduće godine održati 32. Letnje Olimpijske igre - rekao Maljković.

Nakon druženja sa školarcima, Udovicć je na štandu Sportskog saveza Srbije odigrao i kviz sa najmlađima. Zajedno su odgovarali na sportska pitanja, što je izazvalo odusevljenje među decom.

#Sport

#Vanja Udovičić

#sajam sporta

'