AKTUELNO

Milena priča o emotivnom sustretu oca i sina nakon što je juče lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću određen kućni pritvor.

Milena Ivanović, supruga Olivera Ivanovića objavila je fotografiju Ivanovića sa njihovim sinom Bogdanom na Fejsbuk sa natpisom "Ljubav je pobedila", a fotografija je dobila mnogobrojne komentare podrške.

Ona je za Jutarnji program TV Pink istakla da je juče njihovom sinu Bogdanu bio rođendan i da je bio presrećan što je video tatu, kao i da je susret njih troje bio jako emotivan.

Kako kaže, Ivanović je skoro pola Bogdanovog života proveo u zatvoru i ona se nada da će doći do toga da se Oliver brani sa slobode, kao i da su ga čekali ispred sudnice, podsetivši da je ona svako ročište ispratila kako bi bila uz supruga.

Na pitanje kako je Bogdanu objašnjavala njihovu situaciju, Ivanovićeva odgovara da je to svakim danom bilo sve teže, jer je on već veliki, ali da su se svi iz njegovog okruženja trudili da vesti koje mediji objavljuju "ulepšaju".

-Koliko god želite da ga zaštitite to nije moguće, sada uživamo u nekim lepim emocijama - istakla je Ivanovićeva.

Kako naglašava, očekivala je da će se njen suprug braniti sa slobode, ali da je "na žalost, sve ovo, politički proces".

-Sigurna sam da će posle dva meseca kućnog pritvora dobiti pravo da se brani sa slobode - istakla je Milena Ivanović, dodajući da samim tim što je odluka suda poništena i vraćena na početak da je to jedan pozitivan korak ka slobodi.

Ivanovićeva je istakla da Oliveru nisu, za sada dozvoljene posete, kao i da ne može još uvek da daje izjave za medije.

Oliver Ivanović je bio optužen za ratni zločin počinjen nad civilima 14. aprila 1999. i februara 2000. godine. Uhapšen je 27. januara 2014. godine i nalazio se u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Č.N.

#Kosovo

#Oliver Ivanović

#Sud

'