AKTUELNO

Mnogi građani nisu stigli da se oporave od iznosa decembarski računa za struju, a već su im stigli januarski, koji su ih dodatno "potukli".

Pojedini građani bili su šokirani pošto ih je cifra za januarske račune za struju naprosto zabezeknula.

Šokirani su bili i oni koji se greju na struju, ali i oni u čijim se domovima kilovati ne troše zbog hladnoće. Nema razlike. Mnogima su računi uvećani za nekoliko stotina dinara, a ima i onih kojima iznos ide i skoro duplo.

Foto: Pink.rs

Iz distribucije su tvrdili da je to tačna potrošnja i da nije bilo grešaka prilikom očitavanja. Međutim, nezadovoljni građani nisu mogli da se osveste od šoka.

-  U decembru sam slušao priče i žalbe naroda, mislio sam da je to nemoguće, sve dok nisam otvorio račun za januar. Nisam mogao da verujem da taj iznos piše na mon računu. Skoro duplo veći nego u decembru - rekao je za portal Pink.rs nezadovoljni S.J. (23) iz Ulice Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Redovi za žalbe su veliki, a telefoni verovatno usijani od poziva nezadovoljnih građana. Nekima se dogodilo i to da im potrošnja za januar mesec bude skoro pa kao trećina godišje porošnje.

- Živim sa devojkom u 38 kvadrata. U ovom stanu stanujemo skoro 3 godine. Grejemo se na struju, i nikada nam zimi račun nije iznosio više od 3.500 dinara. U decembru je račun bio sasvim normalan, međutim, kada samo otvorio januarski, imao sam šta i da vidim. Umesto dotadašnjih 3.500 proseka, cifra je pokazivala 9.000 dinara - istakao je N.P. (26) iz Mirijeva.

On je odmah sišao da proveri brojilo i mogućnost greške prilikom očitavanja.

- Pomislio sam, u redu, možda su loše očitali brojilo. Ipak, tamo je bilo sve u redu. Kada sam na računu pogledao, video sam da sam u januaru potrošio 1100 kilovat časova, a godišnja potrošnja mi je 4.000 - žali se on.

Ima i onih koji se trude da uštede - pale noću mašinu, TA peć, a imaju sličan, ako ne i gori problem.

- Cimer i ja se trudimo da koristimo jeftinu struju. Ne pamtim kada smo TA peć ili veš mašinu uključili van tog vremena I onda usledi šok, stigne nam astronomski račun. Ne znam šta se ovo događa, žalili smo se, pa ćemo videti - istakao je L.M. (20) sa Karaburme.

Proteklih dana redovi za žalbe su bili ogromni, a zavisili su od lokacije do lokacije. Nezdovoljni građani se nadaju da se ovaj trend "rasta" računa neće nastaviti i da će se uskoro sve vratiti u normalu.

Nemanja Petričević

#Beograd

#EPS

#Srbija

#Struja

'