AKTUELNO

Suđenje Oliveru Ivanoviću vraćeno je na početak.

Sudsko apelaciono veće u Prištini potvrdilo je ono na šta je ovdašnja stručna i politička javnost kontinuirano ukazivala - da je Oliver Ivanović osuđen mimo prava i pravde i bez ikakvih dokaza koji bi dali opravdanje za prvostepenu osuđujuću presudu, ocenio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Ivanović, međutim, još nije slobodan čovek, i njegova borba za pravdu će nažalost morati da bude nastavljena, dodao je on.

- Izražavam žaljenje zbog činjenice da se apelaciono veće nije potpuno ogradilo od ovog političkog procesa, jer umesto da oslobodi Ivanovića ono je produžilo njegovu agoniju i status poslednjeg evropskog političkog zatvorenika - naveo je Đurić.

On očekuje da Ivanoviću bude omogućeno da u ponovljenom suđenju učestvuje braneći se sa slobode, jer kao što osnova za njegovo držanje u pritvoru nije bilo u prošlosti, tako ga nema ni danas.

Oliver Ivanović i njegova porodica će nastaviti da dobijaju svu potrebnu pomoć i podršku države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, istakao je Đurić.

N. Petričević

#Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju

#Marko Đurić

#Oliver Ivanović

#Suđenje

'