AKTUELNO

Poseban oprez prilikom preticanja i obilaženja vozila.

Iz Auto-moto saveza Srbije vozače upozoravaju na pojačan vetar u košavskom području i na jače bočne udare koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena.

Najjači udari su u južnom Banatu na području Vršca, Banatskog Karlovca, Novog Sada, Beograda, Požarevca i Velikog Gradišta.

Posebno treba obratiti pažnju na mostovima i preko nadvožnjaka jer na njima vetar dostiže najveću brzinu, a treba biti oprezan i prilikom preticanja i obilaženja vozila.

Magle ima na Zlatiboru i Crnom Vrhu, a kako su i temperature posebno u ovim planinskim predelima niske treba biti oprezan zbog moguće poledice.

U noći između petka i subote u vremenskom periodu od ponoći do dva časa iza ponoći izvodiće se radovi na popravljanju neispravnih elemenata novogodišnje dekoracije na mostu “Gazela”. Radovi će se izvoditi u pokretu i za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva saobraćajna traka.

Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske kontrukcije između stubova. Radovi će se izvoditi svakog dana do 15. marta, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Alternativi pravac je “Novi Obrenovački put”.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Teretna motorna vozila se na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu "Vatin" sa Rumunijom zadržavaju oko 120 minuta.

I. P.

#AMSS

#Auto-put

#Putevi Srbije

#Vetar

'