AKTUELNO

Slobodana Cvetkovića iz Žarkova koji je pronašao bebu u kontejneru i spasao joj život, posetili su danas beogradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i uručili mu vaučer za vikend na Zlatiboru.

U poseti kod Cvetkovića bio je i načelnik Policijske stanice Čukarica Nenad Lukić, čiji su pripadnici veoma brzo reagovali i pronašli majku koja je to uradila.

Cvetković je ispričao gostima pod kakvim okolnostima je pronašao bebu i zahvalio na poseti.

-Zahvalan sam mojim gostima što su me sami pozvali i odali priznanje, jer zaista, nisam očekivao da ću ikada biti u prilici da ugostim gradsku sekretarku i predsednika opštine. Što se tiče poklona, supruga i ja smo penzioneri i zaista smo prijatno iznenađeni ne samo besplatnim vikendom na Zlatiboru već i pažnjom koja nam je ukazana - rekao je Cvetković, a saopštila Gradska uprava.

Nataša Stanisavljević je istakla da je humani postupak Slobodana Cvetkovića za divljenje, jer je zahvaljujući njegovom prisebnom reagovanju spasen jedan život.

-Možemo da budemo srećni što naš grad ima ljude koji nam pomažu i podsećaju nas da se herojska dela i dalje dešavaju. Slobodan je učinio sve kako treba, pravovremeno reagovao, obezbedio mesto i odmah obavestio policiju kako bi se detetu pomoglo na najbolji mogući način - rekla je Stanisavljevićeva.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić zahvalio se Cvetkoviću za human gest i naveo da zaslužuje priznanje.

-U ime Opštine Čukarica, Slobodanu i njegovoj supruzi Ljubici obezbedili smo vaučer za jedan besplatan vikend na Zlatiboru. Ovaj gest zaslužuje i mnogo više, tako da smo spremni da i dalje pomažemo porodici Cvetković ako im nešto zatreba, ali smo pre svega srećni što u našoj opštini žive ljudi kojima se možemo ponositi - rekao je Kolarić.

#Beba

#nataša stanisavljević

'