AKTUELNO

U Vojsci Srbije niko nije zaštićen i na bilo kakav dokaz o propustima njenih pripadnika nadležni organi vojne policije će preduzeti odgovarajuće mere.

Ministarstvo odbane saopštilo je da se svaka informacija o zloupotrebama službenog položaja i drugim eventualnim nezakonitim aktivnostima pažljivo proverava.

To je, ističe Ministarstvo, bio slučaj i sa informacijama iz jučerašnjeg saopštenja Vojnog sindikata Srbije.

- Proverom je utvrđeno da nije bilo zloupotreba službenog položaja i pribavljanja protivpravne imovinske koristi. Vojni sindikat Srbije nije dostavio nikakve dokaze koji bi potvrdili navedene nezakonite aktivnosti - navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije saopštio je juče da je podneo krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog, sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Prijavljeni se, kako navodi taj sindikat, sumnjiče da su tokom 2015. i 2016. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i falsifikovanjem službenih evidencija kroz koje su prikazivali fiktivno ostvareno radno vreme, pribavili protivpravnu imovinsku korist i iznosu većem od milion dinara.

Oni se po Vojnom sindikatu Srbije sumnjiče i da su u periodu od februara do juna 2016. godine, licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da u vanradno vreme koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja.

S. P.

#Kriminal

#Ministarstvo odbrane

'