AKTUELNO

Najniža temperatura kretaće se od deset do 16 stepeni, a najviša od 27 do 29 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će ujutro po kotlinama biti kratkotrajna magla, a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od deset do 16 stepeni, a najviša od 27 do 29 stepeni Celzijusa. U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i malo toplije. Vetar će biti slab, severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 16, a najviša oko 28 stepeni.

U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno sunčano i sve toplije, a u sredu i četvrtak maksimalna temperatura će biti od 33 do 37 stepeni. U četvrtak uveče i u toku noći na severozapadu Srbije, a u petak ponegde i u ostalim krajevima uz više oblačnosti predvidjaju se prolazna kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. U Beogradu se predvidja slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 5. avgust 2019:

Očekuje se relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Tegobe su moguće kod srčanih bolesnika i astmatičara, pa im se savetuje oprez. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažem obliku. Starijim i osetlјivim osobama se preporučuje da izbegavaju veće fizičke napore i duže izlaganje toploti.

#RHMZ

'