AKTUELNO

Vojnopolitički analitičar Vlade Radulović istakao je da izvoz naoružanja i broj potpisanih i realizovanih ugovora beleži rast, te da u godinima koje su pred nama možemo računati na izvoz oružja u vrednosti od 800 miliona evra. Kako kaže, to bi bilo realno.

- Kada govorimo gde smo sada mi, moramo imati u vidu da prevazilazimo priču regiona. Budući da je naša namenska proizvodnja zastupljena širom sveta i pre svega na onim tržištima koja su bili strateški interesantna i važna bivšoj Jugoslaviji – istakao je Radulović.

Kako je dodao, naši najveći partneri su na severu Afrike, Bliskom istok, zalivske zemlje, a visoko je rangirana i delagacija Saudijske Arabije.

- Saudijska Arabija je izuzetno važan strateški kupac, izuzetno važan za proizvode naše namenske industrije. Tu je i Egipat, Mjanmar...Od nas streljačko naoružanje kupuju i zemlje članice NATO, Belgija, SAD – istakao je Radulović.

Kako je dodao, to sve govori da je Srbija daleko odmakla.

Aleksandar Lijaković iz Jugoinsporta – SDPR, suorganizatora Sajma naoružanja, ističe da je svaka sajamska manifestacija prilika da se prikažu razvojni proizvodni programi naše odbrambene industrije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imamo praksu više od 15 godina da učestvujemo u svetu na svim izložbama koji su regionalnog i međunarodnog karaktera – naveo je Lijaković i istakao da je zadovoljan velikim brojem delgacija i kupaca iz inostranstva na Sajmu.

Prema njegovim rečima, to je bila i prilika da pokažemo široj javnosti kapacitete namenske industrije i novine.

#Emisija Pravac

'