AKTUELNO

Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas u prostorijama Gradske uprave ugovore o dodeli bespovratnih finansijskih sredstava u maksimalnom iznosu od milion dinara po ugovoru za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme sa predstavnicima prvih 16, od ukupno 21 privrednog subjekata.

Ugovori su potpisani radi poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda i usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na period od minimum jedne godine. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i podsekretar za privredu Radenko Durković.

Foto: Beograd.rs

Veličković je podsetio da, na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, Grad Beograd godinama unazad pomaže razvoj malih preduzeća i preduzetničkih radnji.

– Ovo je jedan od vidova pomoći malim preduzećima sa ciljem da se poboljša njihov biznis i zaposle novi ljudi. Potpisivanjem ugovora dobijamo i 21 radno mesto, a podsetiću da smo 2013. godine imali 109.000 nezaposlenih, dok u prvom kvartalu 2019. godine imamo 71.000 nezaposlenih. Grad Beograd i Sekretarijat za privredu su u 2019. godini za pomoć privredi i poljoprivredi imali oko 300 miliona dinara dok je za iste svrhe 2013. izdvojeno tek 20 miliona. Danas imamo oko 137.000 privrednih subjekata i očigledno je da se Grad Beograd trudi da podsticajima pomogne malim preduzećima – kazao je Veličković.

Foto: Beograd.rs

On je podsetio da Grad Beograd objavljuje puno konkursa čiji je cilj da se nastavi sa unapređenjem biznisa u glavnom gradu.

– Tu su konkursi za inovativne delatnosti, podršku razvoju preduzetništva, kupovinu mašina i opreme zapošljavanjem jednog lica na minimalni period od godinu dana i drugi. Nadam se da će vaši poslovi, kako proizvodni tako i oni uslužne delatnosti, u narednom periodu biti unapređeni i da će vam dobijena sredstva biti od koristi. Takođe se nadam i želim vam da pored jednog zaposlenog, što je bio uslov konkursa, razvijete posao tako da će vam biti potrebno još novozaposlenih – kazao je sekretar za privredu.

#Beograd

'