AKTUELNO

Oficir bivše vojske Jugoslavije bio je osuđen u Hagu na 10 godina.

Veselin Šljivanačanin, koji je bio osuđen pred Haškim tribunalom, poručio je da bi dao život za ljude koji su mu pomogli, među kojima je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

- Podržavam ljude koji su meni pomogli. Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej su došli da me brane kada su me hapsili. Takav je bio i Aleksandar Vulin. Položio bih život za one koji su mi pomogli - rekao je Veselin Šljivančanin.

Foto: Vladimir Lukić

Iako je bilo priča da se skrivao kako ne bi otišao u Hag, oficir bivše vojske Jugoslavije istakao je da nije želeo dobrovoljno da se preda.

PREBIO ALBANCA U HAGU, HARADINAJ MU DOŠAO U ĆELIJU

Mnogi su Veselinu Šljivančaninu prebacivali da se u Hagu družio sa Ramušom Haradinajom.- Družio sam se sa Miroslavom Radićem, a sa Haradinajem sam imao korektne odnose. Jedan Albanac mi je pravio probleme dok ga nisam podigao i bacio. Ramuš je posle došao kod mene u ćeliju, rekao mi je da sam ispravno postupio i da nijedan Albanac ne sme da me dira - istakao je on.

- Nisam se krio, samo nisam želeo dobrovoljno da se predam. To je velika razlika. Godine 1998. išao sam na Vojni sud i Vrhovni sud. Išao sam i kod premijera i govorio im da me uhapse, ali da dobrovoljno ne idem u Hag - dodao je on.

Foto: Vladimir Lukić

Šljivančanin je istakao da za Srbiju idu bolji dani.

- Danas se, posebno od 2014, mnogo bolje živi, ljudi su slobodni. Narod je tada bio smušen, a sada kao da su živnuli. Politička scena je mnogo drugačija, a Srbija nikome ne preti i ne želi ništa tuđe. Voleo bih da mi je penzija veća, ali kako drugima tako i meni. Siguran sam da će doći bolji dani - zaključio je Šljivančanin.

N. Petričević

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Veselin Šljivančanin

'