AKTUELNO

Maksimalna temperatura ići će do 13 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, toplije i u većini mesta suvo. U severnim i jugozapadnim krajevima ujutro je još moguća slaba kiša.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od nula do četiri, na istoku i jugoistoku zemlje oko minus pet stepeni, najviša dnevna temperatura od osam do 13 stepeni, u Timočkoj Krajini oko minus jedan stepen Celzijusa.

U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, toplije i suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko četiri stepena, najviša dnevna oko 12 stepeni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Prema izgledima za narednih nedelju dana vreme će biti promenljivo oblačno, u petak i subotu uglavnom suvo, sa temperaturom u većini mesta od 10 do 15 stepeni.

U nedelju i ponedeljak oblačno, mestimično s kišom, koja će uz pad temperature u toku noći na utorak preći u susnežicu i sneg. U utorak oblačno, hladnije, mestimično sa susnežicom i snegom. Zatim suvo i hladno, u jutarnjim satima sa slabim i umerenim mrazem.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. U severnim i jugozapadnim krajevima Srbije oprez se savetuje i astmatičarima. Mogući su glavobolja i zamaranje kod meteoropata. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

J. Stanković

#Sunce

#Vreme

#Zima

'