AKTUELNO

Olujno nevreme praćeno jakom kišom, vetrom i gradom izazvalo je opšti kolaps u srpskoj prestonici.

Nakon što su obilni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i gradom zahvatili veći deo Srbije, nebo nad Beogradom se otvorilo oko 17.30 sati.

Nad prestonicom su se prvo nadvili crni oblaci, a potom je počela da pada jaka kiša praćena vetrom.

Foto: Pink.rs

U pojedinim delovima grada ponovio se scenario od pre nekoliko dana - na Novom Beogradu i u Zemunu, kao i u Radničkoj ulice su poplavljene.

Foto: Pink.rs

Na Novom Beogradu voda doseže čak do polovine automobila.

Slična je situacija i u drugim delovima grada poput Zemuna.

Foto: Pink.rs/K.Ristić

Pljuskovi sa grmljavinom pogodili su i Zvezdaru, Mirijevo, Dorćol, Novi Beograd... U pojedinim delovima pretonice kratko je padao grad. Ulice su potopljene i na Čukarici.

Foto: Pink.rs/A.Aras

Vozila se jedva kreću ulicama, što je izazvalo komplatam kolaps u saobraćaju.

Foto: Pink.rs

Pojedinim građanima na Novom Beogradu voda ulazi u zgrade i stanove, dok su u Kotežu pojedinim građanima poplavljeni podrumi.

Foto: Pink.rs/A.Aras

Foto: Pink.rs/A.Aras

U Beogradu palo oko 60 litara kiše

U pojedinim delovima Beograda palo je danas po podne oko 60 litara kiše za samo sat i po, navode u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ). Od 1. do 23. juna palo je više od 100 litara kiše po kvadratnom metru u Beogradu, čime je premašena prosečna količina padavina za mesec jun, koja iznosi 85 litara. Padavine su bile neujednačene i na levoj obali Dunava, odnosno u Borči, Kotežu...palo je više od 50 litara po metru kvadratnom, a meštani su prijavili da je voda prodrla i u kuće. Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže RHMZ, na Makišu je palo oko 60 litara kiše, dok je u drugim delovima, poput Banjice, palo svega nekoliko litara. Mestimično je padao grad, ali veoma slabog intenziteta i nije počinio nikakvu materijalnu štetu, navode u RHMZ. U nastavku večeri očekuje se nastavak padavina niskog intenziteta.

#Beograd

#Nevreme

'