AKTUELNO

Novo nevreme došlo je sa zapada, iz Srema.

Nebo iznad Beograda se, nakon jučerašnjeg haosa, ponovo oko 18 sati, otvorilo i sručilo na zemlju velike količine kiše. Grmi, seva i pljušti u gotovo svim delovima grada.

Situacija je ista i u južnim i u severnim krajevima prestonice, i građani koji ne moraju, shvatili su i sami da ne treba da izlaze napolje.

Na Čukarici i u Žarkovu je, nakon što se nekoliko puta zaredom začuo udar groma, nestala je struja. Na Novom Beogradu situacija je maltene kao i juče: palo je toliko kiše da su automobili do pola u vodi!

Foto: Pink.rs/ P. N.

A evo kako je u drugim krajevima Beograda:

Foto: Pink.rs/MK

Nakon jučerašnjeg nevremena, ekipe "Vodovoda i kanalizacije" na terenu

Provala oblaka i nevreme, koje je juče po podne zahvatila Beograd, donela je niz problema koje u hodu rešavaju gradske službe i komunalna preduzeća čije su ekipe na terenu.Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević izjavio je da su na terenu 23 ekipe sa specijalnim vozilima na kanalizacionim crpnim stanicama, od toga 12 specijalnih vozila.Pitanje je u kakvom su stanju slivnici nakon jučerašnjeg nevremena i da li će moći da prime ogromnu količinu vode.

Foto: Pink.rs/I.Petrović

S obzirom na to da se ovih dana prognoza menja iz sata u sat, tako nam se, kao u vrzinom kolu, smenjuju kiša i sunce, oblačnost i vedro vreme.

Danas se nevreme očekivalo, pa je Republički hidrometeorološki zavod za isto izdao upozorenje koje je važilo u periodu od 14:42 do 16:42 sati. Ipak, sada je izdato novo upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i ono glasi:

Na teritoriji Severno-Bačkog okruga, kao i na području Mačvanskog i Sremskog okruga, a naročito u okolini Loznice osmotreni su jaki pljuskovi sa grmljavinom uz količinu padavina od 20 do 30 mm, lokalno i više, uz pojavu grada i jakog vetra.

Kako dalje navode, tokom popodneva na području Srbije moguća je lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom koji će ponegde biti obilniji, uz pojavu grada. Na teritoriji Beograda u narednih sat vremena očekuju se, takođe, pljuskovi sa grmljavinom, pojačanim vetrom i lokalno većom količinom padavina.

Količina padavina će, kako navode, biti izrazito neujednačena.

Nevreme se spremalo dobrih sat vremena, kada je izgledalo da će se nebo sručiti na zemlju:

Foto: Pink.rs/Marija Kotaraš

Foto: Pink.rs/I.Petrović

Foto: Pink.rs/I.Petrović

Inače, na snazi je narandžasti meteo alarm koji upozorava na opasne vremenske prilike.

Foto: RHMZ

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Vetar će uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a najviša od 28 do 32 stepena.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sparno i nestabilno, posle podne i uveče sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura oko 20 stepeni Celzijusa, a najviša oko 31 stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 28. juna, u subotu u većem delu zemlje biće pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se ređa pojava pljuskova i grmljavine.

Foto: Pixabay, Pink.rs

Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u nedelju i početkom naredne sedmice ponovo i u ostalim krajevima nestabilno s cestom pojavom pljuskova i grmljavina sa uslovima za lokalne grmljavinske nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom.

Od srede, 26. juna, očekuje se postepena stabilizacija uz manji porast temperature.

Pročitajte još: REKE TEKU ULICAMA BEOGRADA - Pogledajte kako automobili plivaju (FOTO+VIDEO)

#Vremenska prognoza

'