AKTUELNO

Brzina se mora prilagoditi naglimpromenama temperatura.

Saobraćaj je večeras umerenog inteziteta i na putevima I i II prioriteta odvija se bez vanrednih zastoja i prekida, dok magla smanjuje vidljivost preko Crnog Vrha. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, zbog niskih večernjih temperatura moguće je stvaranje poledice.

Tokom noći i u sredu ujutru na severu i zapadu Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda očekuje se kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Ukoliko se vozači nađu na području zahvaćenim kišom koja se može lediti pri tlu treba da smanje brzinu kretanja, uz što veće odstojanje između vozila. Preporuka je i da parkiraju vozilo na bezbednijem mestu i sačekaju dok se prohodnost puta ne poboljša.

Zbog naglih promena temperatura savetujemo veći oprez i zbog pojave odrona zemlje i kamena, najčešće u višim planinskim predelima, duž klisura i stenskih useka.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu "Batrovci", na ulazu u Hrvatsku, čeka oko 180 minuta. Na graničnom prelazu "Kelebija", na izlazu iz Srbije, kamioni čekaju oko 60 minuta, dok se na graničnom prelazu Vatin prilikom ulaska u Rumuniju čeka oko 60 minuta.

S. P.

#AMSS

#Zima | Magla | Putevi

'