AKTUELNO

Kolovozi u nižim delovima su suvi.

Vozače će posle prohladnog jutra pratiti povoljnije vremenske prilike sa dužim sunčanim intervalima. Tokom prepodneva na području jućnog Banata i donjeg Podunavlja duvaće olujni i orkanski jugoistočni vetar.

Noći i jutra su još uvek hladna, pa nije isključena mogućnost pojave poledice na vlažnim deonicama, naročito na putevima u planinskim predelima.

Tokom noći i u sredu ujutro na severu i zapadu Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda očekuje se kiša, koja će se ponegde lediti na tlu, a iz AMSS-a savetuju ako se vozači nađu u području gde se to dešava, da odmah smanje brzinu kretanja vozila, naprave što veće odstojanje od vozila i u najkraćem roku nparkiraju vozilo na što bezbednijem mestu.

Kolovozi u nižim delovima su suvi.

Na mestimično vlažne kolovoze treba računati u zonama sa maglom, kao i na putevima preko planinskih prevoja i na prilazima turističkim centrima, gde ima mnogo snega u raskvašenom stanju.

Zbog porasta dnevnih temperatura dolazi do otapanja snega i leda, što dovodi do odrona.

Prohodnost na autoputevima i državnim putevima I i II reda je dobra, saobraćaj se odvija bez zastoja, sa minimalnim vremenom zadržavanja na naplatnim rampama.

Č.N.

#AMSS

#Putevi Srbije

#Zima | Magla | Putevi

'