AKTUELNO

Najviša dnevna temperatura kretače se od minus jedan do pet stepeni Celzijusa.

U Srbiji će  ujutro biti slab i umeren mraz i mestimično magla i niska oblačnost koja će se po kotlinama, na severozapadu, zapadu i u Timočkoj Krajini zadržati veći deo dana a u ostalim krajevima pretežno sunčano i malo toplije, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Uveče i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima predviđa se naoblačenje sa kišom koja će se ponegde lediti na tlu. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i jak, jugoistočni, a na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od minus devet do minus tri stepena, a najviša od minus jedan do pet stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutru biti slab mraz, tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije, vetar umeren i jak, jugoistočni, dok će uveče doći naoblačenje i tokom noći kiša, koja će se u pojedinim delovima grada lediti na tlu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorolškog zavoda.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Kako je navedeno, najniža temperatura biće oko minus četiri stepena, najviša dnevna oko četiri stepena, a tokom noći u utorak i u sredu ujutru na severu i zapadu očekuje se kiša, koja će se ponegde lediti na tlu.

U Srbiji narednih sedam dana biće umereno do potpuno oblačno i toplije, u sredu u severnim, zapadnim i centralnim krajevima očekuje se mestimično kiša, koja će se ujutru ponegde lediti na tlu i zatim će biti uglavnom suvo.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se preporučuje osobama sa respiratornim oboljenjima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata se očekuju glavobolja i nervoza. U saobraćaju se preporučuje maksimalna pažnja.

J. Stanković

#Dan

#Led

#RHMZ

#Sunce

#Vreme

#Zima

'