AKTUELNO

Stolar Mile, iz Beočina, poznat je po tome što pravi i poklanja stolice za hranjenje beba.

Starim i siromašnim ljudima, ali i penzionerima sa malim primanjima Milorad Jurković i njegovi prijatelji besplatno popravljaju stolariju, kućnu drvenariju i nameštaj. Stolar Mile, poznat po svojim bebi hranilicama, upravo je prilikom njihovih isporuka video da ni mnogim bakama i dekama tih mališana nema ko da pomogne.

- Mnogi, nažalost, žive sa osam, devet hiljada dinara penzije sa kojom se ne može zvati majstor u kuću i zato smo rešili da pomognemo tako što ćemo sređivati vrata, dihtovati prozore, popravljati nameštaj, šarke i ostalo – priča za Pink.rs, Mile, stolar velikog srca.

Foto: Pink.rs

I u novu Miletovu akciju brzo se uključilo mnogo njegovih prijatelja. Pomoć je, kaže, dobrodošla od svih koji mogu da poprave bilo šta u kućama naših starijih sugrađana, bilo gde u Srbiji.

- Pozvao sam i električare, majstore za belu tehniku i sve ostale da se priključe i da pokažemo da je na nama mlađima svet ostao – govori Jurković uvek sa osmehom optimizma.

Stolice za hranjenje Stolar Mile nije zapostavio. Sa sinom i suprugom napravio je 840. I hiljadita na poklon nije daleko. A tamo gde ih bude nosio, kaže, ako treba popraviće i drvenariju.

M.Vitomirović

#Akcija

#Novi Sad

#popravka

'