AKTUELNO

Osoba je prevezena u Urgentni cenar.

U šest udesa koji su se prethodne noći i tokom jutra dogodili u Beogradu, lakše povrede zadobilo je šest osoba.

Muškarac (39) lakše je povređen kada je u alkoholisanom stanju skočio na automobil u ulici Dragoslava Srejovića od Bogoslovije ka Mirijevu oko 6 časova ujutro.

On je prevezen u urgentni centar, kao i 20-godišnjak koji je zadobio lakše povrede u udesu koji se nešto pre 6 časova dogodio u Malom Mokrom Lugu,l rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U Urgentni centar su prevezeni i muškarac star 38 godina koji je lakše povređen u udesu do koga je došlo u 4.22 kod Bubanj potoka, 20-godišnjak koji je povređen nešto pre 21 čas na autoputu u smeru ka Nišu kao i 55-godišnjak koji je lakše povrede zadobio u udesu koji se dogodio oko 20.35 u Bulevaru vojvode Mišića.

Jedna je osoba lakše povređena u udesu koji se u 7.37 dogodio na Novom Beogradu.

Macura istakla je da se i dalje građani javljaju zbog povreda prilikom padova na poledici, ali da su to sporadični padovi i u dalekom manjem broju.

Ona je apelovala na građane da nikako ne hodaju po zaleđenom jezeru, jer svaki pad u vodu u slučaju da led pukne, može biti koban.

Tokom prethodne noći, Hitna pomoć je intervenisala 116 puta, od čega 26 na javnom mestu, , rekla je za portal Pink.rs Macura.

Pomoć lekara najčešće su tražili astmatičari, hipertoničari, kao i alkoholisane osobe.

Hitna pomoć obavila je 152 intervencije, od kojih 51 na javnom mestu.

U Beogradu se tokom prethodnog dana dogodilo osam udesa u kojima nije bilo teže povređenih osoba, kao i dva pada sa visine.

Č.N.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'