AKTUELNO

U prestonici će maksimalna temperatura dostići drugi podeljak.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiju će ujutru biti umerenog do jakog mraza, uz mestimičnu maglu, a do ponedeljka se očekuju ledeni dani.

Tokom dana će biti pretežno sunčano vreme, dok će se po kotlinama i ponegde u Vojvodini magla zadržati veći deo dana.

Najniža temperatura biće od minus 14 do minus pet, najviša od nula do pet stepeni, u mestima sa maglom od minus tri do nula. Vetar će biti slab, istočni i jugoistočni.

U Beogradu se ujutro očekuje umeren mraz i magla, tokom dana pretežno sunčano, a u nižim delovima grada magle će biti veći deo dana. Najniža temperatura biće od minus devet do minus pet, najviša od nula do dva stepena. Duvaće slab, istočni i jugoistočni vetar.

I tokom narednih dana se u jutarnjim časovima ponegde u Srbiji očekuju umeren do jak mraz i magla. Tokom dana će u većini mesta biti pretežno sunčano, ponegde će se po kotlinama zadržati magla.

Od srede stižu povremena naoblačenja s kišom i snegom, uz manji rast temperature.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza:

Meteorološke prilike mogu relativno nepovoljno uticati na hronične bolesnike. Cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez, naročito pre podne. Bolovi u mišićima i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Temperatura

'