AKTUELNO

U Nišu je danas održana generalna proba za vojno-policijsku paradu "Odbrana slobode" povodom Dana pobede.

Prisustvovali su joj ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Foto: Tanjug

Oni su se, saopštava Ministarstvo odbrane, uverili da je više od 4.000 vojnika i policajaca, kao i tehnika i naoružanje, spremni za predstojehi prikaz koji će biti održan 10. maja.

Foto: Tanjug

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, u Nišu će građani toga dana moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "Hamer", artljerijske sisteme "Oganj", borbena vozila "Lazar", artiljerijska oruđa "Nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije "Šumadija", "Alas", "Miloš", "Oganj modularni", "Oganj digitalni", "Pasars" i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+".

Foto: Tanjug

Za pripremu, organizovanje i izvođenje Prikaza odgovoran je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant prikaza je zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, dok je u ime MUP-a odgovoran komandant Žandarmerije pukovnik policije Dejan Luković.

#Niš

'