AKTUELNO

Pregovori sa Evropskom investicionom bankom su u toku.

Novi Beograd će dobiti novo porodilište ukoliko se uspešno završe pregovori sa Evropskom investicionom bankom o penalima iz kredita koji je odobren pre sedam godina.

Sadašnji GAK “Narodni front” bi se preselio u novu ginekološku kliniku na Novom Beogradu.

– Novac treba da bude prenamenjen iz projketa za istaživanje i razvoj koji je dobijen 2010. godine. Želimo da pare budu utrošene za preuređenje i izgradnju ustanova koje su naučne i obrazovne institucije i imaju širu društvenu korist. Ideja je da se u izgradnju nove ginekološko-akušerske ustanove uloži oko 15 miliona evra. razmatra se više lokacija za takvu ustanovu na Novom Beogradu, a tačna će tek biti određena – istakao je Marko Blagojević, šef kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Snežana Rakić, direktorka GAK "Narodni front" smatra da bi izgradnja porodilišta bila idealna zato što tamo živi veliki broj ljudi.

- U našoj ustanovi godišnje se obavi više od 7.000 porođaja. Pacijentkinje nam stižu iz cele Srbije. Izgradnja novog porodilišta na Novom Beogradu bio bi dobar potez jer u tom delu grada nedostaje takva zdravstvena ustanova – ističe dr Rakić.

N. Petričević

#Bebe

#Novi Beograd

#Porodilište

'