AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink ukazuju da teroristički napadi, poput ovih koji su izvedeni u Šri Lanki, predstavljaju veliki izazov za svetski mir i podsećaju da je na Kosovu i Metohiji procentualno najveći broj terorista Islamske države.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić ističe da je islamski ekstremizam pošast koja neprestano vreba u Evropi.

- Kada vidim islamski ekstremizam koji cveta, setim se Kosova i Metohije i Srije. Ta pošast neprestano vreba u Evropi, vidimo da se javlja ekstremizam i kod hrišćana. To sve usložnjava ambijent - ta mržnja koja se kreira, izaziva kontramržnju i to je velika opasnost po svet – navodi Miletić.

Prema njegovim rečima, način na koji su izvedene terorističke akcije u Šri Lanki, sistematski i na više mesta istovremeno, je veoma zabrinjavajući.

- To je veliki izazov za svetski mir. Uvek se treba vratiti na KiM gde je procentualno najveći broj terorista Islamske države. O tome bi i u svetu trebalo da vode računa, te da ozbiljnije pristupimo tom problemu – smatra Miletić.

Istoričar Aleksandar Adamović ukazuje da se u medijima ne naglašava se previše da su u pitanju hrišćani, već se navodi da je reč o turistima.

- Setimo se terorističkog napada na Novom Zelandu. Barak Obama, koji je zajedno sa Hilari Klinton postavio temelje Islamskoj državi, tada je uputio izraze saučešća muslimanskoj zajednici, a sada nije uopšte spomenuo hrišćanje, nego samo turiste – dodao je Adamović.

On je istakao da je interesantno da su ti levi globalistički mediji izrazito antihrišćanski orjentisani i imaju mnogo više razumevanja za islamiste i njihov džihad, pa čak u SAD sarađuju na nekim skupovima protiv Donalda Trampa.

- Još od arapskog proleća znamo da postoji neka čudna veza levo liberalnih svetskih elita i islamoskog džihada – primetio je Adamović.

#Terorizam

'