AKTUELNO

Rad od kuće po sistemu "sam svoj gazda" je možda najprivlačniji posao. Ne plaćate zakup prostorija, nemate šefa nad glavom, svoje radno vreme slobodno organizujete, ali i sav rizik potencijalnog neuspeha sami snosite.

"Kućna radinost" su poslovi za koji nisu potrebni posebni uslovi za rad koje zakon reguliše. To su frizerske, maserske usluge, krojački poslovi, pravljenje nakita, ali i poslovi dizajna, prevodilaca, blogera, programera...

Ono što je zapravo važno je da uz minimalni trud, talenat, i mala ulaganja možete da sebi obezbedite dodatni izvor prihoda. Naravno, u zavisnosti od vaših afiniteta, morate sami da procenite koji posao vam najbolje "leži".

Pravljenje nakita

Foto: Pixabay.com

Pravljenje nakita nije lak posao, tačnije zahteva preciznost i kreativnost. Ono što je u interesu onima koji se odluče da se ovim bave, je to što je postalo popularno nositi "ručni rad" koji je uglavnom jedinstven.

Frizer, manikir, maser

Žene danas žive brzo i ne stižu da provode sate i sate po salonima. Danas je vreme luksuz, a žene ukoliko žele da izgeldaju negovano i sređeno jako često nemaju kada da stignu kod frizera ili manikira.

Zbog toga je ovaj posao odličan za one koji bi dodatno da zarade. Prednost posla je što uvek možete da se dogovorite sa klijentom i da odete na kućnu adresu. Na taj način možete da budete "sam svoj gazda" i da ovaj "poslić" prilagodite svom pravom poslu.

Šminkeri

Šminkeri kao i frizeri, manikri i maseri takođe mogu jako lepo dodatno da zarade. Dešava se često i da ovaj posao postane primaran. Zahvaljujući društvenim mrežama, jako često je moguće sebe izreklamirati. Postoji dosta blogerki koje su na ovaj način stekle popularnost, samo tako što su davale praktične savete ženama kako da se brzo i lako našminkaju.

Foto: Pixabay.com

Blogeri

Društene mreže, pre sveta Instagram i Fejsbuk, preplavljne su onih koji vas savetuju o nekom segmentu života. Uglavnom su najtraženije blogerke koje vam daju savete o pravilnoj isharni, vežbanju ili šminkanju. Takođe, sve one mogu da vam pruže iste takve usluge, ukoliko ste spremni da platite za to.

Čuvanje dece

Foto: Pixabay.com

Čuvanje dece je posao koji obećava sigurnu zaradu. Bebisiterke su tražene, na ceni. Naročito one koje roditeljima mogu da budu na raspolaganju 24 sata, sedam dana u nedelji.

Pomoć u kući

Pored dece, dosta se traži i pomoć u kući. Brzi tempo života, čini svoje, pa savremene žene jako često traže pomoć u kući. I ovaj posao se kao i čuvanje dece plaća po satu. Uglavnom je cena ista - oko 400 dinara sat.

Foto: Pixabay.com

Prevodilac, podučavanje preko "skajpa"

Sve popularnije je i držanje časova preko "skajpa". Cene variraju od 1.000 do 2.000 dinara po dvočasu. Ali i dalje primat drže podučavanja kod kuće.

#zarada

'