AKTUELNO

Tender se raspisuje za projektovanje i izvođenje, a svi radovi trebalo bi da budu završeni do proleća iduće godine, kada ćemo dobiti osam novih skverova, najavio je zamenik gradonačelnika.

Grad Beograd će u naredne dve nedelje nedelje raspisati tender za projektovanje i rekonstrukciju osam skverova, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Jedan od njih je skver na uglu Cara Nikolaja i Mileševske ulice, gde ćemo raspisati konkurs i za izradu skulpture 'Obraz uz obraz', a koja će predstavljati Milenu Dravić i Dragana Nikolića. Milena Dravić nažalost još uvek ne može da dobije skver zato što treba da prođu tri godine od smrti, dok Dragan Nikolić može, ali njih dvoje ne treba razdvajati ni u smrti, te će simbolično biti zajedno i to će biti jedan od prelepih skverova - kazao je Vesić.

Urediće se i skver na uglu Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, kao i drugi na atraktivnim gradskim lokacijama.

- U naredne dve nedelje biće raspisan tender za projektovanje i rekonstrukciju osam gradskih skverova. Grad Beograd je izdvojio skoro 4 miliona evra za ovaj posao. Uredićemo skverove na uglu Maksima Gorkog i Njegoševe, na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, na uglu Tadeuša Košćuškog i Strahinjića Bana, na uglu Balkanske i Gavrila Principa, na uglu Birčaninove i Bulevara Oslobođenja, oko nove i rekonstruisane Paliluske pijace kao i ulice Kraljevića Marka i Milovana Milovanovića. Tako se uređuje naš grad koji postaje grad za ljude! – napisao je zamenik gradonačelnika na svom Fejsbuku.

Evo kako će izgledati novi, uređeni skverovi u prestonici:

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

#Beograd

#Goran Vesić

'