AKTUELNO

Najavljena kiša, ponegde praćena grmljavinom će kako se očekuje na početku ove radne nedelje u velikoj meri otežavati saobraćaj i vozači se upozoravaju na oprezniju vožnju pri prelasku sa suvih na mokre kolovoze, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Sporija vožnja biće potrebna na putevima u planinskim predelima, na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure, na ulazu i izlazu iz tunela, a svakako i na deonicama na kojima su radovi u toku.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije na putničkim teminalima naših grančnih prelaza nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Za teretna vozila očekuje se sa početkom nove radne nedelje novo formiranje kolona i duža zadržavanja na hrvatskim i mađarskim teretnim terminalima, uglavnom zbog usporenog rada njihovih carinskih administracija zbog čega se među-zona brzo popuni, a formiranje kolona se tada prenosi i na našu stranu kada zadržavanja postaju duga i višesatna.

Zadržavanje teretnih vozila na prelazu Šid su oko 300 minuta, Kelebija oko 120 minuta i Horgoš 60 minuta.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

#AMSS

#Stanje na putevima

'