AKTUELNO

Povodom 4. aprila, Dana studenata, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas, laptop računare studentskim organizacijama svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i visokih škola strukovnih studija u AP Vojvodini.

- Studenti su budućnost i snaga naše zemlje. Naša obaveza i odgovornost je da istrajemo na podršci studentskom aktivizmu i svim njihovim idejama i namerama koje realizuju u okviru Univerziteta - izjavio je Mirović na svečanosti u Pokrajinskoj vladi.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Radićemo zajedno i na izgradnji nove zgrade Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu a plan je i osnivanje Univerzitetske biblioteke u okviru SKC - istakao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Univerzitet u Novom Sadu naše je najaveće blago. Pokrajinska vlada nastaviće sa još značajnijom podrškom, kako bismo formirali nove naučne institute u okviru Univerziteta - istakao je Mirović i podsetio da Pokrajinska vlada izdvaja značajna finansijska sredstva za podršku najboljim studentima i studentima sa posebnim potrebama.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Čestitajući 4. april, Dan studenata, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević izjavio je da nas današnji veliki dan podseća da su studenti aktivni partneri i stoga će podrška Univerzitetu i Studentskom parlamentu biti još značajnija kako bismo zajedno, kako je rekao, gradili demokratsko društvo.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Predsednica Studentskog parlamenta Ana Todorović zahvalila se Miroviću na podršci studentskom aktivizmu jer, kako je rekla, bez podrške Pokrajinske vlade aktivnosti parlamenta ne bi bile moguće.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Dan studenata, 4. april, obeležava se u znak sećanja na velike studentske demonstracije zbog jačanja fašizma u Nemačkoj, koje su u Beogradu održane 4. aprila 1936. godine i u kojima je život izgubio student prava Žarko Marinović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

#Igor Mirović

#Studenti

#Vojvodina

'