AKTUELNO

Kompanija Koridori Srbije završila je sve asfalterske radove na autoputu kroz Grdeličku klisuru a do kraja aprila se može očekivati završetak svih radova na ovoj zahtevnoj trasi autoputa, izjavio je direktor sektora za izgradnju Koridora Aleksandar Senić

- Iako je danas 1. april, nije prvoaprilska šala. Koridori Srbije obaveštavaju javnost da su svi asfalterski radovi u Grdeličkoj klisuri završeni. Ostaje nam još da završimo galeriju na kosini 2 i opremanje tunela i s tim će trasa novog autoputa kroz Grdeličku klisuru biti spremna za puštanje u saobraćaj - rekao je Senić.

Foto: Tanjug

On je rekao da je autoput kroz Grdeličku klisuru možda najzahtevniji građevinski poduhvat u ovom veku u Srbiji, podsetivši da je ona duga 26,3 kilometara, sa 33 mostovske konstrukcije, devet velikih potpornih konstrukcija i na desetine malih, a obuhvata i regulaciju reke u dužini od preko četiri kilometra.

Na ovom autoputu su petlje Predejane i Vladičin han, i dva velika tunela, od kojih je Manojle trenutno najduži u Srbiji.

Foto: Tanjug

- Jutros smo imali sastanke sa izvođačima koji rade na galeriji na kosini 2 i njihovo obećanje je da će do 20. aprila završiti sve radove na galeriji i samim tim će od 20. aprila galerija biti spremna za puštanje u saobraćaj. Osim galerije, imamo i elektro-mašinsko opremanje tunela, a obećanje izvođača radova je da će celokupno opremanje tunela biti završeno do kraja aprila - rekao je Senić.

On je dodao da se očekuje da će do 30. aprila biti završeni svi radovi na trasi autoputa kroz Grdeličku klisuru, i da će posle toga trebati samo da se testira oprema, i ona će biti spremna za saobraćaj.

Foto: Tanjug

Inženjer Danijel Maljenović iz kompanije "Trace", koja radi trasu dugu pet kilometara od tunela Predejane do Caričine doline, rekao je da je asfaltiranje završeno poslednjeg dana marta i da se rade završni radovi na saniranju kosine i potpornog zida M2.

On je dodao da trenutno radi na završnim radovima, obeležavanju horizontalne signalizacije i postavljanju elastoodbojne ograde, tako da se sredinom meseca očekuje da će radovi biti završeni, i da će do kraja meseca trasa biti predata investitoru.

#Koridor 10

#Put

'