AKTUELNO

Osnovni problem napravila banka, a da je sve posle što se dešavalo posledica toga, rekla je za Novo jutro televizije Pink Snežana Aksentijević

Snežana Aksentijević, koju su sa mužem i sinom izvršitelji pre nekoliko dana iselili iz porodičnog doma, rekla je da se u stanu nalazila i njihova lična imovina koja nije bila predmet izvršenja.

- Naše lične stvari se nalaze u jednom od depoa za stvari, a stvari od veće vrednosti, po proceni izvršiteja, nalaze se u nekakvom sefu. Ja smatram da to nije ni prema jednom zakonu – rekla je Aksentijević.

Foto: TvPink Printscreen

Ona je rekla da smatrada su ugrožene i ljudske slobode, i njihova ljudska prava, i dodala da se nada da će advokati da urade sve kako bi oni retrogradno ostvarili ta svoja prava.

Dejan Aksentijević je rekao da svi jasno mogu da vide da ovde nešto nije u redu, da banka, kako kaže, od 103 hiljade kredita, kad isplatite 87 uzme i proda stan u trenutku kada dobije da dugujemo još 36 hiljada, i kako kaže, to je suština.

Foto: TvPink Printscreen

- Mi smo sklopili prvi ugovor na 23 godine, reprogramirali ga na 20 godina i trebalo je da platimo za 103 hiljade nešto više od toga. Ako je trebalo za jedan stan da vratimo dva, to je još i u redu. Ali, sada posle sedam godina, kada smo prestali da plaćamo kredit, banka traži, ne ono što smo dobili od nje, nego ono što smo dali nekih 87 hiljada, prodali su stan za 118 hiljada i to ispod tržištne vrednosti i traže još 56 hiljada, što bi bilo 261 hiljada koje oni hoće da zarade za sedam godina – rekao je Aksentijević.

Foto: TvPink Printscreen

Vojislav Vuksanović iz organizacije "Krov nad glavom", rekao je da se oni kao organizacija zalažu na pravo na dom bude uneto u zakon da prosto niko ne može tek tako da vam oduzme jedini dom.

- Imamo razne institucije koje pričao o izvršiteljima tako da se zalažu za to da se ne izvršavaju tajne radnje i malverzacije. Mi se zalažemo za monitorijum zakona kako bi se prestalo sa ovim otimanjem domova – rekao je Vuksanović.

Foto: TvPink Printscreen

#Izvršitelj

#Novo jutro

'