AKTUELNO

Autor knjiga “Sekte i mentalna manipulacija” i “Horor pred našim vratima” Dimitrije Pastuović, čuveni srpski sektolog, proveo je dobar deo života izučavajući podložnost naših prostora razvoju sekti, priusustvu sekti na ovoj teritoriji kao i izučavanju njihovih rituala.

Pastuović je za za portal Pink.rs pričao o opasnostima, koju sekte sa sobom nose, o tome kako ih se kloniti, gde vrebaju i vrbuju i kako izgledaju njihovi rituali.

Foto: Printscreen Facebook

-Najopasnije sekte su po omladinu satanističke sekte, koje uz ponudu narkotika orgija i žurki lako pridobiju prosečnog tinejdžera - rekao je Pastuović.

Na pitanje na koji način sekte vrbuju ljude, Pastuović naglašava da vrbuju najviše u današnje doba elektronike pomoću elektronskih mreža.

Foto: Pexels.com

Foto: Facebook, Pixabay

Upitan gde se održavaju najčešće rituali, on odgovara da se održavaju najviše na grobljima u slučaju satanističkih sekti, a tu su i šume i parkovi.

-Inicijacije se vrše uglavnom na grobljima, kosturnicama ili mestima gde se odigralo neko krvoproliće, jer ih ta energija privlači. Zatim, tu su šume i parkovi, podrumi, tavani ili čak stanovi, vikendice ili kuće - ističe Pastuović, dodajući da se među satanistima najviše nalaze tinejdžeri, a među pseudohrišćanima satarije odobe zbog imovine.

Foto: Pixabay.com

-Satanisti imaju obred koji se naziva crna misa, oni kupe žu-žu u pekari, onda ga natope krvlju, da li svojom ili neke životinje (mačke, psa, zeca). Sve se to dešava uz upotrebu narkotika i na kraju se završava orgijama. Novi član koji se inicira ima jedan od uslova da prespava u grobnici koja je spremna za sutrašnju sahranu - ispričao je Pastuović.

Na pitanje, da li možemo da prepoznamo pripadnika sekte, Pastuović kaže da ponekad možemo da ih uočimo po upadljivo bledom šminkanju, raznim amblemima poput 666 ili FFF, zatim lobanjama, obrnutim, krstovima....

Pastuović je opisao i kontakt sa onima koje pronađe u grobnicama.

– Izvlačio sam decu iz grobnica. Prosto je neverovatno kakav je to prizor i koliko su izbezumljeni. Nalazio sam i na decu od 14-15 godina - rekao je on i  zaključuje da je upravo izostanak edukacije o opasnosti i destruktivnosti sekti u Srbiji razlog zbog kog im se lakoverno, i iz neznanja pristupa.

#Dimitrije Pastuović

#Sekta

'