AKTUELNO

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nikolu Rabrenovića (1989).

Nikola se bavio raznim aktivnostima u prirodi kao što su planinarenje, skijanje, veslanje... On je 25. aprila 2018. godine je doživeo saobraćajnu nesreću na treningu prilikom vožnje bicikla. Nije primetio kamion koji se zaustavio ispred njega i naleteo je na isti.

Tom prilikom je zadobio frakture kičmenog stuba u grudnom predelu i od tada nema mogućnost pokretanja tela ispod grudnih mišića. Dijagnostifikovana mu je paraplegija. Takođe je zadobio i prelome rebara, kao i prstiju šake, ali je to sve do dana današnjeg sanirano.

Završio je rehabilitaciju delom na VMA, a delom na klinici Dr Miroslav Zotović. Rehabilitacija je trajala skoro godinu dana. Nikola uspeva da se osposobi za život u takvom stanju, ali je dijagnoza ostala nepromenjena. Lekari u Srbiji, u ovom stadijumu, nemaju saznanja niti metode kako bi dalje mogli da mu pomognu.

Nikola se u međuvremenu priključio sportovima koji su prilagođeni za osobe sa invaliditetom, pa se trenutno bavi košarkom u kolicima i vozi biciklo koji se pokreće rukama, a sve u cilju zdravlja i podstreka za dalji oporavak.

Jedna od metoda koje se pominju, a koja bi mogla da mu pomogne je terapija matičnim ćelijama. Pomozimo Nikoli! Upišimo 626 i pošaljimo SMS na 3030.

Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun.

Za Nikolin oporavak! Budimo humani!

#Humanitarna fondacija Budi Human - Aleksandar Šapić

'