AKTUELNO

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, zajedno sa predstavnicima kompanije „Viber”, predstavio je danas projekat koji će se realizovati zajedno sa Školom za dizajn na Dedinju.

Predstavljanju projekta u ovoj školi prisustvovao je i predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić sa saradnicima.

Đaci ove škole izradiće nove „viber” stikere sa motivima prestonice, a grad će donirati potrebnu opremu za realizaciju ovog projekta, istakao je Petronijević.

Foto: Beograd.rs

– Danas zajednički dogovaramo nove stikere za „pablik čet” Beograda, a sada je to već „pablik komjuniti”, koji Grad Beograd koristi za lakšu komunikaciju sa svojim sugrađanima. Dajemo šansu đacima dizajnerske škole da izraze svoju kreativnost jer Beograd ima 17 opština i svaka od njih ima neku svoju specifičnost. Tako mladima dajemo mogućnost da rade za svoj grad, a projekat podrazumeva dolaske stručnjaka iz „Vibera” koji se bave stikerima, što otvara mogućnost da se najbolji među njima kasnije i zaposle. Nagrada za taj trud ići će preko Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i iznosiće 500.000 dinara, a biće upotrebljena za nabavku dodatne školske opreme. Đaci ove škole autori su i logoa Kancelarije za mlade Opštine Savski venac i mislim da će mladi dizajneri i ovog puta napraviti dobra grafička rešenja – istakao je Petronijević.

Foto: Beograd.rs

On je podsetio da je ovaj projekat najava „Akademije preduzetništva”, koja će kroz kancelarije za preduzetništvo, koje će se oformiti u svim srednjim stručnim školama u Beogradu, stvoriti direktnu komunikaciju sa budućim preduzetnicima.

Foto: Beograd.rs

Direktorka Škole za dizajn Vesna Prcović podsetila je da je ovaj projekat nastavak saradnje sa Gradom Beogradom i Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu. Ona je ocenila da su ovakvi projekti za učenike veoma dragoceni jer im omogućuju da steknu i potrebno iskustvo koje im može pomoći da se po završetku škole lakše priključe profesionalnim timovima za dizajn.

#Beograd

#Viber

'