AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika najavio je početak sezone rekonstrukcije gradskih ulica, tokom koje će biti urađeno više desetina kilometara ulica.

Danas je započeta rekonstrukcija Resavske ulice u delu od Nemanjine do Višegradske ulice, što je na svom Fejsbuk nalogu najavio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Danas smo počeli rekonstrukciju Resavske ulice u delu od Nemanjine do Višegradske ulice koja je bila u veoma lošem stanju. Radimo zamenu čitave kolovozne konstrukcije, trotoara sa ove strane kolovoza i kompletnu zamenu vodovodnih, kanalizacionih i toplovodnih cevi.

Drugi deo Resavske od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra biće rekonstruisan 2020. godine kada ćemo potpuno rekonstruisati Beogradsku, gornji deo Takovske, Tadeuša Košćuška u kojoj će biti vraćena kamena kocka, Strahinjića Bana, Glavna u Zemunu i poslednji deo Njegoševe u koju se takođe vraća kaldrma.

Radovi će se odvijati po fazama, a od danas je zatvoren za saobraćaj na potezu od Nemanjine do Birčaninove ulice.

Svi radovi u Resavskoj od Nemanjine do Višegradske ulice biće završeni do jula ove godine, a vrednost radova koje izvodi JKP Beograd put iznosi 90 miliona dinara.

Današnjim početkom radova u Resavskoj otvaramo sezonu rekonstrukcija gradskih ulica u okviru koje će ove godine biti uređeno više desetina kilometara najprometnijih ulica - rekao je Vesić na Fejsbuku.

#Goran Vesić

'