AKTUELNO

Srpkinja koja je upoznala neke od najmoćnijih ljudi sveta Vesna Jugović da Vinča očekuje da će njena knjiga „Mandelin kod“ ove godine biti predstvaljena u Ujedinjenim nacijama.

Gostujući u emisji "Pravac“ je ukazala da je veoma zadovoljna promocijom knjige u Istanbulu u Internacionalnom fondu za održivi mir i razvoj, koji je tu knjigu preveo na engleski jezik.

- Drago mi je da su prepoznali u mojoj knjizi nešto što je vredno da svet vidi i preveli je na engleski. Nadam se i ima indicija da ću imati promociju u Ujedinjenom nacijama - navela je Jugović de Vinča i podsetila da je to bio jedini intervju Nelsona Mandele u poslednjih 10 godina njegovog života.

Mandela je do 2014. godine dao je 10.000 intervjua, a onda je rekao da neće više davati intervjue.

- Međutim, ipak je dao jedan intervju 2009. godine i to meni. To je jedini njegov intervju u poslednjih 10 godina njegovog života - istakla je Jugović de Vinča i citirala Mandelu koji je rekao: "Pobednik je sanjar koji nikada ne odustaje".

Ona je ocenila da je teško živeti jer užasni neolibaralizam nema mislosti ni prema jednoj zemlji u svetu. Kako je dodala, biti muškarac je danas izuzetno teško.

- Obezbediti porodici i budućnost je teško. Teško je muškarcima – dodala je Jugović de Vinča, zaključivši da svaka žena želi da ima jačeg muškarca od sebe.

#Nelson Rolihlala Mandela

'