AKTUELNO

Apel na roditelje da utiču na svoju decu koja imaju probnu vozačku dozvolu, da u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima novogodišnjih praznika, ne upravljaju vozilom

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje u današnjem saopštenju na vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i da posle dočeka Nove godine nađu alternativne načine prevoza.

-Ukoliko pijete, iz provoda se vratite taksijem, gradskim prevozom, ili sa prijateljem koji nije konzumirao alkohol -  poručuju iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Takođe, nije bezbedno niti dozvoljeno prevoziti osobe pod dejstvom alkohola na prednjem sedištu.

Svake godine u danima novogodišnjih i božićnih praznika događaju se saobraćajne nezgode sa najtežim posledicama.

Broj poginulih i teško povređenih u toku novogodišnje noći varira od godine do godine, ali se nezgode sa teškim posledicama uvek događaju u ovo vreme.

-Poštovani vozači, vreme predviđeno za proslavu najluđe noći, nekome od nas može postati košmar. Ne dozvolite da u prvom novogodišnjem jutarnjem programu budete pomenuti kao jedan od aktera saobraćajne nezgode sa teškim posledicama- navodi se u saopštenju.

Agencija naročito skreće pažnju mladim vozačima, da za vreme novogodišnje noći odustanu od upravljanja vozilom, s obzirom da prema podacima, u nezgodama koje nastaju pod dejstvom alkohola, češće učestvuju mladi vozači.

Agencija napominje da je svim vozačima koji imaju probnu vozačku dozvolu zabranjeno da upravljaju vozilom od 23.00 do 05.00 časova.

-Stoga posebno apelujemo na roditelje da utiču na svoju decu koja imaju probnu vozačku dozvolu, da u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima novogodišnjih praznika, ne upravljaju vozilom- poručuje Agencija.

Agencija za bezbednost saobraćaja želi srećnu i bezbednu 2016. godinu, uz što manje neželjenih situacija u saobraćaju.

'