AKTUELNO

Za ove ljude ne postoji nemoguće!

Naša koleginica Dea Đurđević koja je u četvrtak doživela strašnu nesreću, oporavlja se na Vojnomedicinskoj akademiji. Prošla su kritična 72 sata, njeno stanje je dobro i ruka je vitalna.

Prema nezvaničnim informacijama, Dea se oseća dobro i pred njom je dugotrajan oporavak. Lekari su zadovoljni i kažu da su svi parametri odlični, da je Dea nasmejana, a ruka sačuvana i vitalna. Zbog mogućih komplikacija ostaje u šok-sobi i ima tretman kao i ostali pacijenti.

Tog jutra, uprkos otežavajućim okolnostima, tri ekipe Hitne pomoći uspele su da joj brzo i profesionalno ukažu pomoć.

Foto: TvPink Printscreen

- Nema mesta panici. Potrebno je reagovati adekvatno i brzo, kako bi se pacijent što pre transportovao do zdravstvene ustanove - kaže za Pink dr Goran Milosavljević koji je kobnog jutra bio na intervenciji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bilo je bitno zbrinuti je na licu mesta, odmah, zajedno sa amputiranim ekstrmitetom. Sva procedura je ispoštovana, s tim što na terenu nemamo led, ali je bio dovoljan i naš hladan fiziološki rastvor - kaže dr Maja Dimitrijević.

Foto: TV Pink Printscreen

Heroji, ili ljudi koji samo obavljaju svoj posao najbolje što umeju, za njih ovakvi podvizi predstavljaju još veću motivaciju, a kako kažu, Deina hrabrost i pribranost značajno su doprineli da sve prođe kako treba, uprkos traumatičnoj situaciji u kojoj se našla.

- Sve vreme je sarađivala i time nam je olakšala posao. Ovom prilikom je moja ekipa i ja zaista pozdravljamo i želimo joj brz i maksimalni oporavak - kaže dr Dimitrijević.

- Veoma smo srećni kada uspemo da odradimo kvalitetan posao i spasimo život. Drago mi je jer čujem da je Dea dobro i svi smo srećni i ponosni zbog toga - kaže dr Srđan Šarenac, želeći joj da se što brže oporavi.

Ekipe su adekvatno zbrinule sve povređene i još jednom pokazale da za njih ne postoji nemoguće.

#Dea Đurđević

#Hitna pomoć

'