AKTUELNO

Nema neprohodnih puteva u opštinama zapadne Srbije, a ekipe su spremne i u slučaju novih padavina.

Sneg koji je noćas padao, nije napravio veće probleme u Sjenici. Prema rečima šefa službe za održavanje lokalnih puteva u opštini Sjenica Adema Mujovića, ekipe su na terenu i čiste se kritična mesta i ulice u gradu.

- Noćas je napadalo oko 10 centimetara snega, na višim tačkama bilo je i vetra koji je napravio manje nanose. Saobraćaj se odvija otežano, ali su svi putevi prohodni - rekao je Mujović.

Foto: Tanjug

Na teritoriji opštine Nova Varoš nema neprohodnih puteva a sneg koji pada za sada nije značajnije uticao na normalno odvijanje saobraćaja.

- Za sutra i prekosutra najavljene su veće padavine i mi smo spremni da reagujemo. Što se tiče seoskog područja za sada uspevamo da uz pomoć voza i lakše mehanizacije održimo puteve prohodnim - kazao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Direktor “Puteva Užice” Leko Korićanac kazao je da za sada nema problema i da su svi magistralni putevi prohodni na teritoriji od Požege do granice sa Crnom Gorom.

- Sve ekipe su na terenu, angažovani smo 24 sata dnevno, za sada nema zastoja u saobraćaju i sve deonice su prohodne. Što se tiče rizle i soli, za sada imamo dovoljno - izjavio je Korićanac.

Foto: Tanjug

Prema rečima direktora JKP "Gradac" Dragana Vukajlovića, sneg koji je noćas pao u Čačku nije doneo probleme. Svi putevi su za sada prohodni, a ekipe na terenu.

- Nemamo ništa kritično što se tiče teritorije Čačka i prigradskih naselja. U jutarnjim časovima ekipe su krenule na redovne intervencije. Prvo se čiste putni pravci ka školama, za sada nismo dobili informaciju da bilo gde postoji problem ili da je neki deo zavejan. Padavine se najavljuju do nedelje, mi u ovim trenucima imamo dovoljne količine soli i rizle - rekao je direktor JKP "Gradac" Dragan Vukajlović.

#AMSS

#Glas Zapadne Srbije

#Sneg

'