AKTUELNO

Ledena kiša će padati na većoj teritoriji zemlje.

U toku noći, najpre na severu, očekuje se naoblačenje sa kišom, koja će se ponegde lediti pri tlu, pa iz Auto-moto saveza Srbije apeluju na vozače da budu oprezni zbog poledice.

Snežna mećava je na Crnom Vrhu, a vetar otežava prohodnost puteva i na području Negotina, dok je sumaglica prisutna na teritoriji Valjeva, Kraljeva, Niša i Vranja, ali bezbednost u vožnji nije ugrožena.

U saopštenju AMSS-a se dodaje da će u toku sutrašnjeg dana kiša preći u susnežicu i u nižim predelima, dok se na planinama očekuje sneg.

Vozačima se savetuje da, ukoliko naiđu na područje zahvaćeno ledenom kišom, zaustave na bezbednom mestu pored puta, čim je to moguće, kao i da izbegavaju putne pravce sa usponima, a posebno nizbrdicama.

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače na putevima područja Nove Varoši, Priboja, Valjeva, Užica, Ivanjice, Sjenice, Kuršumlije, Novog Pazara, Pirota, Dimitrovgrada kao i na svim putevima Timočke i Negotinske krajine.

Iz AMSS-a apeluju na vozače i da, ukoliko naiđu na nepredviđene zastoje ili usporenu vožnju koji su česti zbog lošeg vremena i pojačanog saobraćaja, budu strpljivi i ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona.

Neprohodni su putevi Sabac-Volujac- Zavlaka -Banja Badanja -Krupanj -Gračanica, Pričević-Pecka i Kriva Feja - Gornja Ljubata - veza sa državnim putem II A 234.

Prema informacijama "Puteva Srbije" važi zabrana za šlepere na više putnih pravaca gde je obavezna zimska oprema i savetuje se oprezna vožnja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema zadržavanja dužih od 15-20 minuta.

I. P.

#AMSS

#Kiša

#Putevi Srbije

#Sneg

#Vetar

'