Info
ZABAVA

vesti

Marić: Vanredna situacija u 13 opština!


Od Badnjeg dana je u Srbiji evakuisano 139 ljudi.


Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je u 13 opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija, a danas počinje i dopremanje nafte ugroženim opštinama.

-U 13 oština proglašena je vanredna situacija. Aleksinac je ukinuo vanrednu situaciju, ali je proglašena još u Ivanjici i Gadžinom Hanu - kaže Marić.

On kaže da je od Badnjeg dana, kada je počeo ledeni talas, do danas evakuisano 139 ljudi. 

-Danas počinje i preraspodela nafte po opštinama po njihovim zahtevima, što će im omogućiti da se lakše nose sa nevoljama i angažuju mehanizaciju. Za petak je najavljeno blago otopljenje, koje će trajati nekoliko dana, a onda nas čekaju nove nevolje - kaže Marić.  

NAJVIŠE EVAKUISANIH KOD VRANJA

Najviše evakuisanih je u Vranju i okolini, naglašava on i dodaje da je tamo bilo najviše intervencija, dopremanja hrane, pomoći bolesnim ljudima.  

-U tom kraju pojačali smo mehanizaciju, dopremili motorne sanke, i nadam se da ćemo uspeti veliki broj ljudi da spasemo - kaže Marić i dodaje da je trenutno na terenu angažovano više od 300 vatrogasaca spasilaca u svim ugroženim opštinama, ali da se kordinira i sa žandarmerijom i vojskom koji se angažuju po potrebi.

Govoreći o smrtnim slučajevima on kaže da tu treba biti oprezan, da su potvrđena dva smrtna slučaja zbog smrzavanja, a za dva se čeka medicinska potvrda.

Č.N.

Komentari • 0


povezane vesti