AKTUELNO

Povodom božićnih praznika danas su ministri, politički predstavnici i političke stranke uputili čestitke sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i građanima Srbije koji po julijanskom kalendaru slave Božić.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je vernicima, patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, episkopima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve Badnji dan i predstojeći Božić poželevši im dobro zdravlje, mir i blagostanje.

Foto: Tanjug

- Vaša svetosti, poštovane građanke i građani, upućujem vam srdačne čestitke povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika - dana Hristovog rođenja. Neka nam ovaj sveti dan donese mir i blagostanje, dobro zdravlje i radost. U želji da izazovno vreme koje je pred nama podnesemo dostojanstveno, negujući zajednicu ljubavi i međusobnog poštovanja, postupajući po hrišćanskim vrednostima mirenja i praštanja, jer jedino tako možemo živeti kao ljudi, pozdravljam vas najlepšim rečima: Mir Božiji, Hristos se rodi! - izjavila je Mihajlović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svima koji praznik Hristovog rođenja obeležavaju po julijanskom kalendaru uputio najsrdačnije čestitke.

Foto: Tanjug

- Neka vam radost rođenja Bogomladenca Hrista podari duhovnu snagu i dobru volju da ubuduće hrabro, složno i uspešno izvršavate poverene vam zadatke. Sa željom da praznične dane provedete u miru, slozi i ljubavi sa svojim najbližima, pozdravljam vas radosnim pozdravom: Mir božji - Hristos se rodi! - naveo je Vulin u čestitiki.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić čestitao je svim građanima pravoslavne vere koji najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

Foto: Beta

- U zdravlju, miru i uz svoje najbliže proslavite Badnji dan i Božić. Neka nas najradosniji hrišćanski praznik podseti na važnost radovanja, ljubavi, razumevanja i darivanja i da sa novom nadom nastavimo dalje - naveo je Ružić u božićnoj čestitki.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je Božžić građanima Srbije, koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru, uz želju da "praznik podstakne na razumevanje među ljudima, osnažži vrline mira i solidarnosti u današnjem svetu i da nam snagu da se izborimo sa svim izazovima".

Foto: Tanjug

- Neka Božžić donese uspeh i napredak, a svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božiji, Hristos se rodi - poručila je Gojković.

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić svim pravoslavnim vernicima uputio je božićnu čestitku povodom tog najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Foto: Tanjug

- Neka ovaj praznik mira, nade i ljubavi darovanih nam kroz rođenje Hrista budu osnovna pokretačka i stvaralačka snaga u našem životu. Božić nas podseća na one koji su nam najbliži, najmiliji i zato je poruka razumevanja i solidarnosti koju ovaj praznik nosi u sebi danas važnija nego ikad za sve koji žive na Kosovu - naveo je Jevtić u čestitki.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je čestitke Njegovoj Svetosti patrijarhu Irineju, vladikama, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Republike Srbije i Republike Srpske koji najradosniji hrišćanski praznik rođenja Hrista slave po julijanskom kalendaru.

Foto: Tanjug AP

Linta posebno želi srećan Badnji dan i srećan Božić proteranim Srbima, kao i svim Srbima koji žive u državama nastalim na području bivše Jugoslavije, u evropskim zemljama, SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i drugim mestima širom svijeta sa željom da dane Božića provedu u miru, zdravlju, radosti i međusobnom uvažavanju.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma čestitao je građanima Jagodine i Srbije Badnji dan i Božić, sa željom da budu okruženi ljudima koje vole.

Foto: Tanjug

Marković, u čestitki ističe, da građani za najradosniji hrišćanski praznik podele sa najbližima radost, da budu zdravi, veseli i složni.

Čestitku povodom božićnih praznika uputila je svim građanima pravoslavne veroispovesti i SNS Vranje uz poruku da praznične dane proslave u miru, ljubavi i blagostanju u krugu svojih porodica.

- Neka nas praznik Hristovog rođenja nadahne da poštujemo tradiciju i negujemo vrednosti zajedništva, sloge i međusobnog poštovanja, uz iskrenu želju da gradimo bolku budućnost za sve građane - navodi se u čestitki SNS Vranje.

#Božić

#Ministri

#čestitka

'