AKTUELNO

Prostor ispred Skupštine Srbije, gde je noćas organizovan doček Nove godine, radnici Gradske čistoće već su očistili, a sa njima jutros su čaj popili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor tog komunalnog preduzeća Marko Papadić.

Koncert na otvorenom završen je oko 3.00 sata, a 55 radnika Gradske čistoće do jutra su sve očistili prostor od Trga Nikole Pačića do Glavne pošte i nastavili da čiste ostale gradske ulice.

Zamenik gradonacelnika Goran Vesić kaže da je Beograd dobro "pregurao Novu godinu", da na koncertu na otvorenom nije bilo incidenata i da je Hitna pomoć intervenisala samo dva puta - jednoj osobi je pozlilo, dok se druga otrovala barutnim česticama najverovatnije od petardi.

Foto: Tanjug

- Veliki skup prošao je bez incidenata i to je za pohvalu. Međutim , u gradu je Hitna pomoć imala puno intervencija, jer je bilo dosta tuča i dosta pijanih - rekao je Vesić i apelovao na goste i Beograđane da imaju meru kada je u pitanju alkohol.

Na obezbeđivanju novogodišnjeg koncerta ispred Skupštine Srbije bilo je angažovano, kako je rekao, više od 700 policajaca, više od 300 redara i više od 100 radnika komunalnih preduzeća.

Vesić je istakao da za radnike komunalnih preduzeća nema praznika, da rade svaki dan. Pozvao je Beograđane da u Novoj godini malo više povedu računa o svom gradu, da manje prljaju, jer će Beograd biti čistiji i biće manje posla za radnike Gradske čistoće.

Foto: Tanjug

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić poželeo je Beograđanima u Novoj godini da više recikliraju i više vodimo računa o životnoj sredini kako bi grad izgledao uređenije i čistije.

- Hvala radnicima Gradske čistoće koji su prethodnu noć bili na terenu i sredili grad kako bi jutros bio čist. Prethodnu noć je bilo njih 55 koji su cistili plato ispred Narodne Skupštine Srbije gde je organizovan doček. Danas u tri smene biće 550 radnika na ulicama Beograda - zaključio je on.

#Goran Vesić

#Gradska čistoća

#Nova godina

'