AKTUELNO

Deda Mraz na kočijama punim paketića stigao je juče i u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“, na poziv Kompanije Pink. U dvorištu ove institucije, ispunjenom dečjom grajom i prazničnim pesmama bili su i ministar rada Vlade republike Srbije Zoran Đorđević, kao i direktor Centra Zoran Milačić.

Našim najmlađim sugrađanima svih uzrasta vlasnik i generalni direktor TV Pink Željko Mitrović pročitao je pismo od Deda Mraza, nazvavši ih Super klincima grada Beograda, najzaslužnijim da budu nagrađeni.

Ulazak kočija, koje su vukla dva konja, oduševio je decu, a Deda Mraza su dočekali topli zagrljaji.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je da je vrlo važno pokazati pažnju, jer malo pažnje deci puno znači.

- Mi pozivamo društveno odgovorne kompanije da se uključe. Postoji dosta datuma u toku godine kada se nešto može organizovati, jer njima je bitna pažnja. Mi pokušavamo da oni shvate da neko brine o njima, da postoje ljudi koji ih vole i koji im žele da imaju normalno detinjstvo i normalan život - rekao je Đorđević.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, bitno je da su donacije evidentirane i da es vodi računa o tome da će se uvek znati ko su bili dobrotvori.

- Država je odobrila sredstva za rekonstrukciju objekata i jedna od ustanova koja će biti renovirana je Zvečanska. Mi želimo da im i život u tim ustanovama bude drugačiji, bolji. Sada će biti potpuna rekonstrukcija - naveo je Đorđević.

Direktor Zvečanske Zoran Milančić istakao je da je deci važna pažnja i da sama materijalna pomoć jeste lepa, ali da je kontakt i razmišljanje o njima jako važno.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

- Takva manifestacija kakva je organizovana juče je nešto što njima treba, jer to znači da i drugi misle o njima. Mi tradicionalno imamo dobru saradnju sa gospodinom Željkom Mitrovićem i sa kompanijom Pink i to su različite vrste manifestacija koje je on organizovao za nas. To nije samo materijalna pomoć, to je živi kontakt koji on organizuje na svoj specifičan način, sa jednim lepim druženjem - izjavio je Milančić.

Foto: TvPink Printscreen

Kompanija Pink je donirala 10 hiljada evra za Dnevni tretmanski centar, koji pomaže porodicama koje imaju decu sa težim smetnjama u razvoju.

- To je program koji realizujemo od 2013. godine i koji je projektnog tipa. Mi pokušavamo da porodicama koje imaju decu sa težim smetnjama u razvoju, a koji su na ranom uzrastu, da im pomognemo i da ih podržimo, kako deca ne bi završila u instituciji. Taj program ima dobre efekte. Preko stotinu porodica je prošlo kroz taj program - kazao je Milančić.

#Televizija Pink

#Zoran Đorđević

#Zvečanska

'