AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika demantovao navode da je grad izdvojio 850.000 evra za vatromet.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Grad Beograd tradicionalno organizuje devet vatrometa tokom godine, a da je ove godine za te troškove predvidjeno nešto manje od 50.000 evra, odnosno oko 5,8 miliona dinara.

On je precizirao da će novogodišnji vatromet koštati oko 8.500 evra.

Ovo je važno da se kaže s obzirom da je bilo polemike kako u javnosti tako i tokom protesta, kada je netačno najavljeno da će grad za vatromet izdvojiti 850.000 evra. Grad Beograd će za organizaciju svih manifestacija tokom naredne godine izdvojiti toliki novac, dakle, za sve one manifestacije koje se organizuju i koje grad podržava. Primer za to je Beogradski maraton, ali i niz drugih kulturnih i sportskih manifestacija - istakao je Vesić.

On je još jednom ponovio da nisu tačne tvrdnje da će čitav taj novac biti utrošen na vatromet.

On je na kraju najavio da će Grad Beograd organizovati i doček pravoslavne Nove godine, sa tradicionalnim vatrometom ispred Hrama Svetog Save, dok će ispred Narodne skupštine nastupiti "Leksington bend".

Vesić je podsetio da je Grad Beograd pripremio bogat program za novogodišnje praznike koji će privući veliki broj turista, ali i domaćih gostiju.

- Dan pred Novu godinu, 30. decembar posvećen je mladima, a za sam doccek Nove godine nastupiće Saša Kovačević, Haris Džinović, Momčilo Bajagić i Dejan Petrović. Prvog januara uveče nastupiće Rasta, a tog dana po prvi put u 14 sati biće organizovan koncert klasične muzike na bini ispred Doma narodne skupštine - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

#Vatromet

'