AKTUELNO

O dvanaestogodišnoj devojčici koja je u četvrtom mesecu trudnoće i o šesnaestogodišnjem dečaku koji žive zajedno ovih dana bruji cela Srbija.

Reč je o deci romskog porekla koja uz podršku svojih roditelja žive zajedno. Međutim, zbog njenih godina brigu o njoj je preuzeo Centar za socijalni rad, pa je smeštena u hraniteljsku porodicu. Ipak, nakon nekoliko dana devojčica se opet obrela u Knjaževcu.

Otišli smo do Knjaževca gde živi šesnaestogodišnji D.DŽ. i kući zatekli njega, njegovu majku, ali i trudnu, maloletnu N.H.

D.DŽ. nam je ispričao kako su se upoznali:

- Upoznali smo se preko Fejsbuka pre sedam, osam meseci, a živimo zajedno već osam meseci. Dopisivali smo se jedno dva meseca.

Foto: TV Pink Printscreen

Onda je on otišao kod nje u Osenicu i odlučili su da, uz podršku njene majke i njegovih roditelja, zajedno žive.

- Neko nas je prijavio socijalnoj službi, zvali su nas na razgovor i onda je nastao ovaj problem. Bila je prvo premeštena u Štipin ovde u hraniteljsku porodicu, pa je pobegla kod nas, pa je došla policija, onda je bila premeštena u Kraljevo, ali je opet došla ko nas - naveo je maloletni D.DŽ.

Dvanaestogodišnja devojčica kaže da budućeg supruga voli i da ne odustaje od braka:

- Meni je ovde lepo. Odavde su me na silu odveli, bilo gde me odvedu ja ću da pobegnem.

Foto: TV Pink Printscreen

Majka maloletnika Marina Dželjić kaže da su kod Roma ovakvi slučajevi potpuno normalni i da se devojke udaju sa 12 i 13 godina, te da je spremana da prihvati starateljstvo nad unučetom.

Maloletna N.H. nam je rekla da je nju Cenatar za socijalni rad u Trsteniku više puta smeštao u hraniteljsku porodicu, ali da je ona bežala i vraćala se kod nevenčanog supruga.

Foto: TV Pink Printscreen

U Centru za socijalni rad nisu želeli da nam daju bilo kakve informacije o ovoj devojčici. jedino što su nam rekli jeste da uvek postupakju po zakonu i na svakom slučaju rade profesionalno.

D.DŽ. se tereti za krivično delo obljube nad detetom, a da li su oni sposobni da čuvaju bebu pokazaće se psihijatrijskim vešataćenjem.

#Trudnoća

'